Návrat na hlavní stranu

Hyena čabraková (Hyaena brunnea)

Obývá především mořské pobřeží až polopouště jižní Afriky, kde hledá živočichy vyvržené z moře či uhynulá zvířata. Aktivně loví menší živočichy. Nepohrdne ani sladkými plody a ovocem. Je nejvzácnější hyenou kriticky ohroženou vyhubením, v zajetí se rozmnožuje jen ojediněle (je chována pouze v 6 zoologických zahradách na světě).

LOKALIZACE

DALŠÍ INFORMACE: http://www.zoodk.cz

Typ záznamu: ZOO
AKTUALIZACE: Luděk Šorm (KAM NA PARDUBICKU s.r.o.) org. 2, 11.09.2000 v 11:05 hodin

Copyright 1998-2019 © Luděk Šorm
www.pardub.ris.cz je registrovaná ochranná známka společnosti Kam na Pardubicku s.r.o.